Με ανακυκλωμένα ελαστικά της ECOELASTIKA το δάπεδο στο 1ο TRIMORE Τρίαθλο Σύρου

Στο 1ο TRIMORE Tρίαθλο που θα διεξαχθεί στη Σύρο 10,11 & 12 Ιουνίου 2016 και διοργανώνεται από τη diaplous s.s.d.a.ltd, η ECOELASTIKA θα φροντίσει για μία ιδιαίτερη καινοτομία. Για πρώτη φορά παγκοσμίως, θα επιστρωθεί επί της κύριας θέσης της διοργάνωσης στο λιμάνι, τάπητας ασφαλείας (550 τετραγωνικά μέτρα) από ανακυκλωμένα ελαστικά για την ασφάλεια των αθλητών και για την αρτιότητα της διοργάνωσης.

Η ECOELASTIKA στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της Περιβαλλοντικής Πολιτικής της υλοποιεί μία σειρά στοχευμένων δράσεων σε όλη την Ελλάδα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τις εφαρμογές που προκύπτουν από την ανακύκλωση των μεταχειρισμένων ελαστικών, όπως είναι τα ελαστικά δάπεδα ασφαλείας σε σχολεία και παιδικές χαρές, τα δάπεδα αθλητικών χώρων, η τροποποιημένη με ελαστικό άσφαλτος, οι σόλες παπουτσιών, πλήθος μονωτικών και αντικραδασμικών υλικών και πολλών άλλων κατασκευαστικών υλικών, ώστε να αυξηθεί το ποσοστό ανακύκλωσης των μεταχειρισμένων ελαστικών.

«Είναι μια γιορτή του αθλητισμού και της ανακύκλωσης», όπως δηλώνει ο γενικός διευθυντής της ECOELASTIKA AE κος Γιώργος Μαυριάς.

*Για το συντάκτη

«Η ECOELASTIKA Α.Ε. είναι ο μοναδικός εγκεκριμένος Φορέας στην Ελλάδα από την Πολιτεία με αποστολή τη διαχείριση των άχρηστων ελαστικών που απορρίπτονται στον Ελλαδικό χώρο με χρήση των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνικών, λαμβάνοντας υπόψη πρώτιστα περιβαλλοντικά και οικονομικά κριτήρια. Δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα καθότι δεν μοιράζει κέρδη στους μετόχους της.

Κύριο μέλημά της είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η πιστή τήρηση της σχετικής νομοθεσίας που διέπει την διαχείριση των στερεών αποβλήτων και ειδικότερα της εναλλακτικής διαχείρισης μεταχειρισμένων ελαστικών.