Δεν βλέπετε αυτό το μήνυμα; Πατήστε ΕΔΩ για να το δείτε
Ανασκόπηση 4ου τριμήνου 2013
Πρωτογενής συλλογή (tns)
Το τέταρτο τρίμηνο του 2013 συλλέχθηκαν συνολικά περίπου 9,960 τόνοι μεταχειρισμένων ελαστικών από ολόκληρη τη χώρα
Είδος τελικής αξιοποίησης (%)
Το 49,3% των μεταχειρισμένων ελαστικών που συλλέχθηκαν το 2013 οδηγήθηκαν για ενεργειακή αξιοποίηση στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
Το υπόλοιπο 50,7% αξιοποιήθηκε σε τελικές εφαρμογές και προϊόντα (ανακύκλωση)
Προέλευση συλλεγόμενων ελαστικών (%)
Εξελίξεις
Οκτώβριος -
Δεκέμβριος 2013
Η Ecoelastika το τελευταίο τρίμηνο του 2013 πραγματοποίησε δράση με τίτλο «Συλλογή ελαστικών τέλους κύκλου ζωής φορτηγών οχημάτων από διαλυτήρια ΟΤΚΖ» όπου συνέλεξε περίπου 200 τόνους μεταχειρισμένων ελαστικών φορτηγών οχημάτων και τους οδήγησε σε μονάδες τελικής αξιοποίησης.

Η δράση απευθυνόταν σε διαλυτήρια ΟΤΚΖ συμβεβλημένα με την Ecoelastika τα οποία αντιμετώπιζαν πρόβλημα σώρευσης άχρηστων ελαστικών (κατηγορίας Β’) προερχόμενων από οχήματα τέλους κύκλου ζωής άνω των 3,5 τόνων, τα οποία αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία κατά την τελευταία απόσυρση οχημάτων αυτής της κατηγορίας.

Σημειώνεται ότι τα ελαστικά αυτής της κατηγορίας (φορτηγών οχημάτων) δεν εμπίπτουν στο αντικείμενο των συμβάσεων συνεργασίας της Ecoelastika με τα διαλυτήρια ΟΤΚΖ, οι οποίες αφορούν στη διαχείριση μεταχειρισμένων ελαστικών επιβατικών οχημάτων (κατηγορίας Α’) προερχόμενων από διάλυση οχημάτων μέχρι 3,5 τόνους που πραγματοποιείται μέσω του εγκεκριμένου συστήματος ΕΔΟΕ.

Η οργάνωση της δράσης πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση του ΔΣ της Ecoelastika, όπου λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά διαθέσιμα του συστήματος εντός του 2013, αποφάσισε τη διάθεση του σχετικού κονδυλίου με γνώμονα την ανάπτυξη της ανακύκλωσης των αποβλήτων καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.
Οκτώβριος 2013 Παράδοση μεταχειρισμένων ελαστικών, για τη δημιουργία πίστας τετράτροχων ποδηλάτων στο Πάρκο Στρατού δίπλα στο Θέατρο Badminton, διοργάνωση της εταιρίας «ΑΗΔΟΝΑΚΙΑ ΑΕ».
Νοέμβριος 2013 Παράδοση μεταχειρισμένων ελαστικών, προκειμένου να δημιουργηθεί πίστα Go Cart, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρία «ΑΗΔΟΝΑΚΙΑ ΑΕ» η οποία διεξήχθη κατά το διάστημα 20/11/2013-03/01/2014 στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας.
Δεκέμβριος 2013 Παράδοση τεμαχισμένων ελαστικών μέσω της εταιρίας ΑΞΕΛ ΕΠΕ στην Κ/ΞΙΑ ΤΕΜΕΚ ΑΤΕ ΦΡΕΚΟ ΑΤΕ για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι Κέρκυρας (έργα Πολιτικού Μηχανικού). Τα τεμαχισμένα ελαστικά χρησιμοποιήθηκαν ως αποστραγγιστική στρώση στον πυθμένα του νέου ΧΥΤΑ. Συνολικά παραδόθηκαν 1000 τόνοι.
Δεκέμβριος 2013 Παράδοση μεταχειρισμένων ελαστικών στο Πάρκο Λούνα Παρκ «ΤΑ ΑΗΔΟΝΑΚΙΑ» για χρήση στη πίστα τετράτροχων ποδηλάτων που δημιουργήθηκε για την περίοδο των Χριστουγέννων.
Θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας;

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας
www.ecoelastika.gr
Εάν δεν θέλετε να παίρνετε emails
από την εταιρία μας παρακαλούμε
πατήστε εδώ.