Η Περιβαλλοντική παρουσία της ECOELASTIKA ΑΕ στο «1ο TRIMORE Syros Triathlon»

Για πρώτη φορά δάπεδο αγώνα από ανακυκλωμένα ελαστικά

Αθήνα, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016.

Η ECOELASTIKA υποστήριξε δυναμικά ως χορηγός το «1ο TRIMORE Syros Triathlon», που διεξήχθη με εξαιρετική επιτυχία στις 10, 11 & 12 Ιουνίου στη Σύρο. Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της Περιβαλλοντικής Πολιτικής της προχώρησε σε ακόμα μία καινοτόμο δράση παγκοσμίου επιπέδου με την επίστρωση 650τμ Transition Zone με τάπητα ασφαλείας από ανακυκλωμένα ελαστικά, ανοίγοντας το δρόμο και για τις μελλοντικές εκδηλώσεις τριάθλου.

Η ECOELASTIKA εξασφάλισε την παροχή του τάπητα από ανακυκλωμένα ελαστικά για τη διοργάνωση, προσφέροντας αυξημένη ασφάλεια και προστασία από τραυματισμούς για τους αθλητές οι οποίοι σχολίασαν θετικά την πρωτοβουλία. Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κος Γιώργος Μαυριάς εξέφρασε εξίσου την ικανοποίηση της εταιρείας η οποία μπόρεσε και συνέβαλε σε αυτή την γιορτή του αθλητισμού.

Syros_Triathlon rest_014

Ο ρόλος της ECOELASTIKA δεν περιορίζεται μόνο στη συλλογή και αξιοποίηση των άχρηστων ελαστικών αλλά συμμετέχει ενεργά με σειρά στοχευμένων δράσεων σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τις εφαρμογές που προκύπτουν από την ανακύκλωση των μεταχειρισμένων ελαστικών, όπως είναι τα ελαστικά δάπεδα ασφαλείας σε σχολεία και παιδικές χαρές, τα δάπεδα αθλητικών χώρων, η τροποποιημένη με ελαστικό άσφαλτος, οι σόλες παπουτσιών, πλήθος μονωτικών και αντικραδασμικών υλικών και πολλών άλλων κατασκευαστικών υλικών, ώστε να αυξηθεί το ποσοστό ανακύκλωσης των μεταχειρισμένων ελαστικών.

Η συμμετοχή διακεκριμένων αθλητών στον αγώνα από Ελλάδα και Εξωτερικό υπήρξε μεγάλη ενώ σημαντικά ονόματα του Ελληνικού αλλά και παγκόσμιου Τριάθλου, έδωσαν το παρόν και απόλαυσαν μια πανδαισία εκδηλώσεων που πλαισίωσαν το κεντρικό αθλητικό event του Τριάθλου ενηλίκων: Παιδικό Τρίαθλο, 5k City Running, SUP στο λιμάνι αλλά και τη μοναδική αναβίωση του Ολυμπιακού αθλήματος «Κολύμπι μετ’ εμποδίων». Η άρτια αυτή διοργάνωση που την αγκάλιασε με ενθουσιασμό το κοινό και οι αθλητές μετέδωσε τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή κοινότητα ένα ακόμη μήνυμα προτάσσοντας την κοινωνική ευθύνη και τον σεβασμό στον πλανήτη και το οικοσύστημα ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Για περισσότερες πληροφορίες: Ιωάννα Αλεξοπούλου – Τηλ: 210 6128260, e-mail: i_alexopoulou@ecoelastika.gr

*Για το συντάκτη

«Η ECOELASTIKA Α.Ε. είναι ο μοναδικός εγκεκριμένος Φορέας στην Ελλάδα από την Πολιτεία με αποστολή τη διαχείριση των άχρηστων ελαστικών που απορρίπτονται στον Ελλαδικό χώρο με χρήση των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνικών, λαμβάνοντας υπόψη πρώτιστα περιβαλλοντικά και οικονομικά κριτήρια. Δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Κύριο μέλημά της είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η πιστή τήρηση της σχετικής νομοθεσίας που διέπει την διαχείριση των στερεών αποβλήτων και ειδικότερα της εναλλακτικής διαχείρισης μεταχειρισμένων ελαστικών.